Schilderijen te koop van kunstschilderGeert Meijer Strandgezicht olie op board, 19,5 x 29,5 cm gedateerd 1984, gesigneerd rechtsonder, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Geert Meijer


Verkocht

C4767-22
Geert Meijer
Strandgezicht
olie op board, 19,5 x 29,5 cm
gedateerd 1984, gesigneerd rechtsonder

Website – Object vraag reactie

Geert Meijer

Groningen
1937

2011

Gulpen

Geert Meijer is op jonge leeftijd naar Amsterdam verhuisd, waar hij zijn opleiding volgde aan de Vrije Academie in Amsterdam en daarna de Jan van Eyck Academie in Maastricht. In het jaar van zijn afstuderen (1964) werd hij lid en ook mede-oprichter van Artishock, de beweging die zich verzette tegen het heersende kunstklimaat in Limburg en het gebrek aan expositie-ruimte voor jonge kunstenaars. Vanwege tegenwerking door de gemeente Maastricht en het gebrek aan resultaat met Artishock vertrok Meijer naar Groningen, waar hij gedurende 14 jaar doceerde aan de Academie Minerva. Later in zijn leven, na het verlies van zijn beide tweelingzonen door een zeilongeluk, is hij opnieuw in het zuiden gaan wonen. Daar werkte hij tot aan zijn dood in 2011 in een voormalig schoolgebouw.

De werken van Geert Meijer zijn sterk impressionistisch en neigen later in zijn leven steeds meer naar het expressionisme toe. Hij schilderde vooral portretten, stadsgezichten, winterlandschappen en zee- en strandgezichten.

Ook te koop van Geert Meijer

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.