Schilderijen te koop van kunstschilder J. Hovener Bloemenmarkt olie op doek, 60 x 80 cm rechtsonder gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Jan Hovener


Verkocht

C4774
J. Hovener
Bloemenmarkt
olie op doek, doekmaat 60 x 80 cm
rechtsonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Jan Hovener

Rotterdam
1936

Jan Hovener, de Rotterdamse kunstschilder

De Rotterdamse kunstschilder Jan Hovener is in de schaduw van het Feyenoord stadion geboren op 14 augustus 1936. Na zijn studie aan de Rotterdamse Academie, won hij al op jonge leeftijd de ‘Talensprijs’ (1959). Sinds die tijd is hij door zijn grote talent niet onopgemerkt gebleven. Een zelfportret waarin hij zijn passie voor de schilderkunst duidelijk naar voren wist te brengen, bracht Willem Sandberg, directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, tot grote verbazing. Hij schreef over het zelfportret van Hovener, als iemand die wat kon en een ongelooflijke visie had. Zeker voor iemand in de leeftijd van twintig jaar.

Jan Hovener is iemand met een onrustige natuur, zo heeft hij tijdelijk op vrijwillige basis een zwervend bestaan geleid. Hierin diende zijn camper als huis. Zo trok hij naar veel verschillende landen. Hierdoor heeft hij weinig in Nederland kunnen exposeren en hebben zijn opmerkelijke werken veel meer bekendheid gemaakt in het buitenland. Zo is er o.a. werk van Hovener in het Paardenracemuseum in York (Engeland) te bewonderen.

Aanvankelijk is Hovener begonnen als plateelschilder met Delfts blauw bij De Porceleyne Fles. Hovener heeft nu al meer dan een halve eeuw ervaring en mede door de vele vraag naar zijn werk en zijn enorme gedrevenheid is hij uitgegroeid tot een veelzijdig impressionist.
Ook als leraar heeft Hovener zich verdienstelijk gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is zijn halfbroer Peter van Berkel, die zich heeft toegelegd in het schilderen van buitengewoon mooie Franse landschappen.

Hovener is uiteindelijk weer teruggekeerd in zijn geboortestad Rotterdam op het Noordereiland waar hij al weer meer dan dertig jaar woont en werk.

Bron: http://www.jjhovener.nl/bio.php?lang=nl

meer info : RKD

Ook te koop van Jan Hovener

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.