Schilderijen te koop, kunstschilder Abraham Hulk jr. Eendjes voeren bij  de watermolen olie op doek, r.o. gesigneerd, Expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Abraham Hulk jr.


Verkocht

C4841
Abraham Hulk jr.
Eendjes voeren bij  de watermolen
olie op doek, rectsonder gesigneerd
verkocht

Website – Object vraag reactie

Abraham Hulk jr.

1851

1922

De kunstschilder Abraham Hulk junior was de zoon van Abraham Hulk senior (Londen, 1813-1897). Net als zijn vader bracht hij het grootste deel van zijn leven in Engeland door en maakte hij veelvuldig reizen naar Nederland, waar hij op verschillende plaatsen werkte. In beide landen wordt Abraham Hulk junior als een van de eigen schilders gezien.

Hij werd geboren in Londen en woonde en werkte hier en in Nottingham en in Dorking, (Surrey). Zijn artistieke hoogte punt bereikte Abraham jr. tussen 1876 en 1892. In deze periode ontving hij veel waardering op vooraanstaande tentoonstellingen zoals, de Royal Academy, waar hij door de jaren heen, in totaal 24 werken tentoonstelde.
Ook nam hij 15 maal deel aan de jaarlijkse tentoonstelling van de Royal Society of British Artists.

De meeste bekendheid kreeg hij met zijn typische Hollandse en Zuid Engelse landschappen, die hij meesterlijk in aquarel- en olieverf wist vast te leggen.

Info: Scheen, Benezit, RKD

 

Ook te koop van Abraham Hulk jr.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.