Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van C4951-3 Eti Steinberg Nature Duty - Dug in pearl fotoprint, 20 x 30 cm oplage 1/10, verkrijgbaar in diverse formaten

Eti Steinberg


C4951-3
Eti Steinberg
Nature Duty – Dug in
pearl fotoprint, 20 x 30 cm
oplage 1/10, verkrijgbaar in diverse formaten

Website – Object vraag reactie

Eti Steinberg

Tel Aviv, Israël

Eti Steinberg is een hedendaagse kunstenares, oorspronkelijk afkomstig uit Tel Aviv, Israël, en woonachtig in Loosdrecht. Ze heeft zowel de Nederlandse als de Israëlische nationaliteit.

Haar eerste kennismaking met fotografie was op de middelbare school, waar Eti werd geïnspireerd door Irving Penn en Annie Leibovitz. Eti droomde ervan om fotograaf voor National Geographic te worden en ging haar verplichte – Duty – dienstperiode in als fotojournalist voor de PR unit van het leger. Daardoor werd Eti oorlogsfotograaf tijdens de “Golf War” en werden haar foto’s gekozen door nationale en internationale media. Ook was haar werk onderdeel van een rondreizende tentoonstelling over de ‘Golf War’ in Europa.

Na 5 jaar als fotojournalist in Israël gewerkt te hebben en verslag te hebben gedaan van oorlogsnieuws, politiek en levensstijl, koos Eti er bewust voor om het oorlogsgebied te verlaten. Net voor haar vertrek heeft Eti de derde prijs gewonnen van de fotocompetitie van het Tel Aviv museum. Ze mocht studeren aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Tijdens die studie heeft Eti vele videokunstwerken en installaties gemaakt. Haar werk is ook bij het Utrecht centraal museum en het Leeuwarden museum vertoond.

Eti heeft lesgegeven in fotografie en videokunst. Op dit moment is ze freelance fotograaf. In haar vrije (autonome) werk houdt ze zich bezig met haar ‘Nature Duty’, waar de prachtige natuur uit onze omgeving het onderwerp is.

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Eti Steinberg

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.