Schilderijen te koop bij Galerie Wijdemeren van kunstschilder Gerard Willemenot J'arrivé olie op paneel, 28.5 x 18 cm rechtsonder gesigneerd

Gerard Willemenot


Verkocht

C4961
Gerard Willemenot
J’arrivé
olie op paneel, paneelmaat 28.5 x 18 cm
rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Gerard Willemenot

Parijs, Frankrijk
1943

Gerard Willemenot is geboren in Parijs, in 1943. De wereldoorlog en de deportatie van zijn vader naar Mauthausen hebben zijn jeugd sterk gekenmerkt. Hij is de oudste zoon in een gezin met negen kinderen. Al heel vroeg kwam hij in conflict met het nationale onderwijs, studeerde hij kunst, studeerde af als decorateur in de toegepaste kunsten en werd vervolgens DPLG-architect en stedenbouwkundige, ambachten die hij (naar eigen zeggen) vijfentwintig jaar per ongeluk uitvoerde!
Z
ijn jeugd en zijn jarenlange architectuur maakten hem tot een chronische buitenbeentje die zijn tijd nauwelijks leuk vond. Niet in staat om de wereld opnieuw te maken, zal hij het op zijn eigen manier schilderen, eigenzinnig en tijdloos. Willemenot houdt niet van de zogenaamde hedendaagse schilderkunst, die hij beschouwt als een institutionele hoax.

Willemenots schilderij is eenvoudig. Het is een zogenaamde “tempera” -verf (die hij zelf maakt). Deze techniek, die aan het verdwijnen is, zal worden gekookt met een buitensporige liefde voor de middeleeuwen en zijn mystiek, waaraan de invloed moet worden toegevoegd van enkele grote oudsten zoals Jheronimus Bosch, Breughel of Patinir maar ook die van hedendaagse schilders zoals Albert Drachkovitch of Jacques Poirier die hij goed kende en bewonderde, beide kunstenaars buiten de tijd.

Zijn werk richt zich voornamelijk op de thema’s liefde, humor en dood.

De werken van Gérard Willemenot zijn te vinden bij vele verzamelaars over de hele wereld en de directe omgeving, evenals in enkele galerijen in Frankrijk en in het buitenland.

Informatie: website Gerard Willemenot

Ook te koop van Gerard Willemenot

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.