Schilderijen te koop, kunstschilder G. Huysser abstracte voorstelling krijttekening op karton beeldmaat 18 x 13 cm, expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Gerard Huysser


C4992-12
Gerard Huysser
Interieur
krijttekening op karton
beeldmaat 18 x 13 cm

Website – Object vraag reactie

Gerard Huysser

Amsterdam
1892

1970

Hilversum

Gerard Huysser was schilder, tekenaar, pentekenaar, aquarellist, illustrator en ontwerper. Zijn opleidingen heeft hij gevolgd aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus (Amsterdam) en de Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam). Tijdens zijn leven heeft hij gewerkt in Amsterdam, Bloemendaal, Parijs, Algiers, Tunis, Haarlem, Istanbul en Laren (Noord-Holland). Daar verbeeldde hij vooral figuren, landschappen, stadsgezichten en stillevens, afgewisseld met abstracte voorstellingen. Huysser was lid van het Genootschap van beeldende kunstenaars ‘Kunst zij ons doel’ (Haarlem), de Gooische Schildersvereniging, Vereeniging Sint Lucas (Amsterdam), de Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende Kunstenaars (Amsterdam) en het Nederlands Kunstenaars Genootschap. In 1921 won hij de Cohen-Gosschalk-prijs.

Info: RKD

Geen bijdragen gevonden

Ook te koop van Gerard Huysser

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.