Schilderijen te koop, kunstschilder Gerard Huysser Industriële voorstelling - geabstraheerd gemengde technieken op papier, beeldmaat 18 x 19 cm rechtsonder gesigneerd, expositie Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Gerard Huysser


Verkocht

C4992-14
Gerard Huysser
Industriële voorstelling – geabstraheerd
gemengde technieken op papier, beeldmaat 18 x 19 cm
rechtsonder gesigneerd
gereserveerd

Website – Object vraag reactie

Gerard Huysser

Amsterdam
1892

1970

Hilversum

Gerard Huysser was schilder, tekenaar, pentekenaar, aquarellist, illustrator en ontwerper. Zijn opleidingen heeft hij gevolgd aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus (Amsterdam) en de Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam). Tijdens zijn leven heeft hij gewerkt in Amsterdam, Bloemendaal, Parijs, Algiers, Tunis, Haarlem, Istanbul en Laren (Noord-Holland). Daar verbeeldde hij vooral figuren, landschappen, stadsgezichten en stillevens, afgewisseld met abstracte voorstellingen. Huysser was lid van het Genootschap van beeldende kunstenaars ‘Kunst zij ons doel’ (Haarlem), de Gooische Schildersvereniging, Vereeniging Sint Lucas (Amsterdam), de Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende Kunstenaars (Amsterdam) en het Nederlands Kunstenaars Genootschap. In 1921 won hij de Cohen-Gosschalk-prijs.

Info: RKD

Ook te koop van Gerard Huysser

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.