Kunst te koop bij Galerie Wijdemeren van graficus Jacqueline van Rosmalen De zon in mijn eerste huis gemengde druktechnieken, 33 x 25 cm rechtsonder gesigneerd en gedateerd 94, linksonder oplage 17/100

Jacqueline van Rosmalen


C5200-8
Jacqueline van Rosmalen
De zon in mijn eerste huis
gemengde druktechnieken, beeldmaat 33 x 25 cm
rechtsonder gesigneerd en gedateerd 94, linksonder oplage 17/100

Website – Object vraag reactie

Jacqueline van Rosmalen

1960

Jacqueline van Rosmalen (1960) woont en werkt in Hoofddorp. Haar opleiding volgde ze aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Faculteit beeldende vorming (1e gr. Tekenen/Kunstgeschiedenis). Zij werkt met verschillende technieken, (Houtskool/Aquarelpotlood/Acryl/H2Oil op doek of papier/fotografie/digitale technieken), of een combinatie van technieken. In haar werk is abstract of figuratief geen doel op zich maar uitkomst van het creatieve proces. Kleuren worden gekozen om de kleuruitdrukking zelf of vanwege symbolische betekenissen.

Zoals Jacqueline van Rosmalen vroeger met potlood en schetsboek de lijnen uitzette voor haar beeldend werk, zo gebruikt zij nu ook de (digitale) camera om beelden vast te leggen. Die vroeg of laat een inspiratiebron vormen.

Een enkele keer staat de foto op zichzelf, vaker is het een uitgangspunt om op associatieve wijze tot een bepaald beeld te komen. Grafiek, fotografie, digitale-, schilder- en tekentechnieken (i.c.m. een enkele keer textiele technieken) wisselt zij graag af en zijn een middel om steeds haar verhouding te bepalen tot “de wereld” om haar heen.

De laatste jaren is ook het uitgaan van een bepaald concept, een idee ’n belangrijk gegeven geworden. Dat bepaalt mede de keuze aan materialen c.q. technieken.

Info: jacquelinevanrosmalen

Ook te koop van Jacqueline van Rosmalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.