Kunstenaar Joost Zwagerman C562, Joost Zwagerman, 'Ooievaar'
280 cm hoog vanaf de grond gemeten

Joost Zwagerman


C562, Joost Zwagerman, ‘Ooievaar’
280 cm hoog vanaf de grond gemeten

Website – Object vraag reactie

Joost Zwagerman

1970

Joost Zwagerman heeft verschillende opleidingen, trajecten en omzwervingen over de wereld gevolgd voordat hij uiteindelijk zijn plek vond in het staal.

In de 15 jaar als zelfstandig ondernemer(staalvormgever) zijn er constant verbintenissen geweest met (monumentale) beeldende kunst. In de eerste jaren maakte Joost van reststaal uiteenlopende meubelen o.a voor gerenomeerde meubelboulevards.

Door de verschillende samenwerkingsprojecten met diverse kunstenaars groeide de passie verder en begon ook meer de abstractie plaats te vinden in zijn werk, hoofdzakelijk drie-dimensionaal en het liefst groot in afmeting.

Voor een impressie van zijn oeuvre kunt u kijken op zijn website.

De ooievaar in onze collectie is gemaakt van gegalvaniseerd staal en is thermisch verzinkt. Bij het thermisch verzinken worden stalen producten ondergedompeld in een zinkbad met vloeibaar zink van 450°C. De zinklaag die zo op het materiaal wordt aangebracht, legeert met het staal (zinklegering) waardoor er een onverbrekelijke laag ontstaat. Daardoor is de ooievaar beschermd tegen roest. Vervolgens is het beeld tweemaal gepoedercoat met een hoogglans groene kleur.

Info : RKD

Ook te koop van Joost Zwagerman

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.