C769-2 Will Berg Fantasievoorstelling met figuren Inkttekening op papier, beeldmaat 50 x 69 cm lijstmaat 51,5 x 71,5 cm rechtsonder gesigneerd

Will Berg


C769-2
Will Berg
Fantasievoorstelling met figuren
Inkttekening op papier, beeldmaat 50 x 69 cm
lijstmaat 51,5 x 71,5 cm
rechtsonder gesigneerd

Website – Object vraag reactie

Will Berg

Arnhem
1921

2001

“De leerling van Jan Lutz”
Will Berg werd als Willy Everardus van den Berg in Arnhem geboren, maar groeide op in Amsterdam. Hij is een kleinzoon van de schilder Marius Bauer.
Zijn tekentalenten werden op de lagere school al opgemerkt. Doordat men het thuis niet breed had kon Willy niet naar de H.B.S., maar kwam na wat school omzwervingen te werken op een reclame bureau. Willy die zeer geïnteresseerd was in literatuur, bezocht vaak de bibliotheek en daar kwam hij ook in aanraking met de illustraties van Jan Lutz. Bij deze man wilde hij werken!
Via via werd Jan Lutz opgespoord en kwam Willy erachter dat Jan, naast zijn werk als illustrator, voor halve dagen werkte bij papiergroothandel Bühmann in Amsterdam. Met een map vol tekeningen meldde Willy zich bij Jan. Het talent werd meteen door Jan Lutz onderkend en zo werd in de zomer van 1939 de achttien jarige Willy Berg de assistent van Jan Lutz.

info : RKDArtikel “De leerling van Jan Lutz, door Richard van Schoonderwoerd den Bezemer”

Ook te koop van Will Berg

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.