Kunstenaar Max Waitz Max Waitz

Website – Object vraag reactie

Max Waitz

Holland
1938

Hedendaags Expressionisme

Persbericht

Kunstschilder uitgelicht
door Jeanette Schipper, Galerie Wijdemeren Breukeleveen

Kunstschilder Max Waitz werd in 1938 geboren in het tropisch paradijs Insulinde (Nederlands Indië: De gordel van de smaragd ). Na de oorlog verhuisde het gezin Waitz naar Holland, waar Max verder opgroeide in de duinen van het, in zijn ogen, nogal winderige Holland.

Van jongs af aan, was Max Waitz al bezig met tekenen. Op de middelbare school kreeg hij inspirerend tekenonderwijs van Anton Pieck.(wereldberoemd tekenaar/illustrator uit Holland)

Omdat Max vrij avontuurlijk was ingesteld, koos hij na zijn schooltijd voor het beroep van stuurman bij de grote handelsvaart. Hij zag op deze wijze veel van de wereld, zijn bonte mengeling van mensen en de adembenemende schoonheid van de natuur, die boven alles een grote indruk op de nog jonge Waitz maakte.

Na zijn huwelijk verbleef Max met zijn gezin 10 jaar lang in kleurig West Afrika. Omdat hij de Afrikaanse warme en zonnige kleurenpracht wilde weergeven, ruilde hij het tekenen in voor de schilderkunst.

Eenmaal terug in Nederland nam hij schilderles bij de beeldend kunstenares Luuk Treurniet-Guyotot uit Blaricum. Zij leerde hem de technieken van olieverf-schilderen .

Vanwege zijn nogal drukke baan overdag, kon Waitz pas ’s avonds naar schilderles en zo werd het schilderen tot aan zijn pensioen voor hem meestal nachtwerk. Na zijn pensioen kon hij zich met volle passie op de kunst en het schilderen storten: Hij transformeerde vol enthousiasme een “droogschuur van een witwasserij Aan het Vlot” tot kunstgalerie. Daar organiseerde hij iedere maand exposities met werk van verschillende binnen- en buitenlandse kunstschilders.

Tegenwoordig schildert Max in een stijl die romantisch/expressionistisch genoemd kan worden. Vooral vlotte kleurrijke expressionistische schilderijen genieten zijn voorkeur. Een aantal van zijn werken is te zien op de expositie “De Vrouw in de Kunst” in Galerie Wijdemeren.

Ook te koop van Max Waitz

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten in de kunst abonneer u dan op onze nieuwsbrief en ontvang deze in uw mailbox.